Tanzania och Zanzibar med svensk guide

Tanzania och Zanzibar med svensk guide

Följ med mig till Tanzania! Tillsammans med African Tours & Safaris arrangörer jag en unik safariresa som tar er med till de allra bästa safariparkerna men också till unika byar och platser långt bortanför turiststråken. Är ni intresserade av att resa med mig?

Läs mer och boka er resa på African Tours & Safaris hemsida.

Om du följer med på en av Hazze Safaris får du en unik upplevelse av Tanzania där du får uppleva Tanzania och Zanzibar både ur turistens perspektiv men även afrikanens vardag och verklighet. Vi börjar med att besöka Barnhemmet Hope For Children i Arusha. samt fortsätter med ett besök hos Hazzes Massaj-familj dit inga andra turister kommer. Där välkomnas ni som familjens gäster och får vara med och uppleva vardagen som den är. Vi har med oss egen kock som bjuder på härlig middag på kvällen och frukost nästa morgon. Här sover vi i tält inne i familjens bosättning.

Senare på kvällen kommer byns unga krigare och kvinnor och dansar och sjunger i skenet från lägerelden medan några av de äldste kommer och bjuder på färskt nygrillat getkött! Här får du unik möjlighet att fotografera i en miljö som inte är uppbyggd för turister.

Nästa förmiddag sätter vi oss i våra jeepar och påbörjar vår safari mot de världskända stora nationalparkerna. Vi besöker Ngorongoro Crater, Serengeti, Tarangire och eventuellt Lake Eyasi och Lake Manyara.

Safariupplägget är beroende av hur det har regnat i de olika områdena för att vi skall kunna få ut och se maximalt av vad Afrikas djur och natur har att erbjuda. På kvällarna samlas vi ca 45 minuter för middagen och går igenom de olika djurarter som vi sett och berättar vad som är specifikt för just de djurarterna.

Vårt boende under safaridagarna försöker vi variera så att ni får uppleva både fina Tented Camps och högklassiga hotell och lodger.
Efter Safaridagarna flyger vi från Arusha till Zanzibar där vi avslutar med att bara koppla av och njuta i det minst 29-gradiga turkosblå vattnet i Indiska Oceanen.

Det hör till god ton att man ger dricks till chaufförer och guider som oftast är en och samma person. Dricks betalar man vid avslutad safari i samband med avfärd. Tumregeln för dricks är 8-10 USD per person per dag.